Resekortet

Det enklaste och billigaste sättet att resa med våra bussar och tåg är att betala med Resekortet.

Så här betalar du med Resekortet ombord.

Resekortet har två funktioner i ett. Du kan använda det som ett pendlarkort, en period, för de sträckor du reser ofta. Du kan också fylla på kortet med en summa pengar, en reskassa. Betalar du med reskassan får du alltid 20% rabatt på biljettpriset. Dessutom är Resekortet opersonligt - du kan alltså låna ut kortet till vem du vill.

Reser du ofta?

Om du reser ofta är Resekortet period ett bra alternativ för dig. På Resekortet period har du en förvald resa, period, som gäller för 30 dagars fria resor inom den stad, den kommun eller det län du valt. Läs mer om Resekortet period.

Reser du då och då?

Om du reser ibland är det perfekt att ladda en summa pengar, en reskassa, på Resekortet. Betalar du din resa med reskassan får du 20% rabatt. Läs mer om Resekortet reskassa.

Reser du kvällar och helger?

Om du reser kvällar och helger ska du välja Resekortet laddat med period fritid. Läs mer om Resekortet period fritid.

Var köper jag Resekortet?

Vill du köpa ett Resekort med period eller reskassa gör du det:

  • i webshopen
  • på ett försäljningsställe på stationerna
  • ombord på bussen

Var kan jag ladda Resekortet?

Vill du ladda en ny summa pengar eller en ny period på ditt Resekort gör du det:

  • i webshopen
  • i biljettautomaten
  • på ett försäljningsställe på stationerna
  • ombord på bussen

Tänk på att aktivera ditt Resekortet period

När du har köpt eller laddat en ny period i biljettautomaten, hos ett försäljningsställe eller i webshopen aktiverar du alltid ditt Resekort i samband med din första resa.

Ska du resa med tåg måste du aktivera din nya period/ ditt nya kort innan du går ombord. Det gör du med hjälp av de aktiveringsstolpar som finns på perrongerna i Blekinge. I Emmaboda hittar du aktiveringsstolpen på stationen vid biljettautomaten. Ombordpersonalen kontrollerar sedan att du har giltig period med hjälp av en kortläsare/handdator. Aktiveringsstolpen kan även användas för att ta reda på hur länge din period gäller.