Reseplaneraren

Avancerad sökning

Nyheter

2014-06-26 02:40
Vill du vara med och påverka framtidens resande? Nu har du chansen, för vår Annika har fått en ny roll hos oss. Därför söker vi nu en kreativ marknadsförare med erfarenhet.

Om du har utbildning och arbetslivserfarenhet inom marknadsföring eller kommunikation - bli en av oss. Hos oss kommer du att driva och projektleda marknads- och kommunikationsinsatser för att stärka Blekingetrafikens försäljning och öka resandet med kollektivtrafiken.

Välkommen med din ansökan senast 3 augusti!

Läs mer om tjänsten under Lediga jobb till vänster.

2014-06-17 05:09
Du har väl inte missat att vi har en ny skärgårdslinje mellan Fisktorget - Aspö - Hasslö i Karlskrona skärgård. Sjöbussen kommer köra fem gånger om dagen och stanna i Djupvik på Aspö och i Garpahamnen på södra sidan av Hasslö.

Med Sjöbussen till Aspö och Hasslö

I sommar kan du resa från Fisktorget till Aspö och vidare till Hasslö. På Aspö stannar båten i Djupvik som erbjuder sandstrand och bad. Är du sugen på klipphäng beger du dig istället till Norre Strand. Garpahamnen ligger på södra sidan av Hasslö. I närheten av hamnen finns ett café och sandstrand hittar du i Sandvik.

Du reser med Sjöbussen som har plats för 12 passagerare med plats både inne och ute på akterdäck. Tänk på att vara ute i god tid om du vill resa med Sjöbussen, det går inte att boka platsbiljett.

Tidtabell och mer information om Sjöbussen hittar du här.

2014-06-16 11:00
Nu kan du köpa enkelbiljetter för dina buss- och tågresor direkt i vår app, Reseplaneraren. Smidigt och enkelt!

Ladda ner appen gratis i AppStore eller GooglePlay. Om du redan har appen behöver du bara uppdatera till den senaste versionen som gör att du kan köpa biljett.

Läs mer!


 

2014-06-09 07:00
Mellan den 15 juni och 16 augusti gäller sommartidtabell i Blekinge. Vi utökar med dagliga avgångar i Skärgårdstrafiken, Badbussar till stranden i Karlshamn och Sölvesborg och extrainsatta bussar till flera av sommarens evenemang.

Badbussen tar dig till stranden

Under sommaren kan du som bor i Karlshamn och Sölvesborg ta Badbussen till stranden. Badbussen går tre till fyra gånger om dagen, alla dagar i veckan. Biljetten köper du ombord och den gäller tur och retur.

Från Karlshamn resecentrum och Torget reser du till:
Kollevik, linje 313 (vidare till Sommarstaden och Matvik)
Långasjönäs, linje 314 (via Prästslätten och Asarum)

Tidtabell för linje 313.

Tidtabell för linje 314.

Från Sölvesborg resecentrum reser du till:
Tredenborg, linje 414

Tidtabell finns här!

Upplev Blekinge skärgård

Under sommaren utökar vi skärgårdstrafiken med dagliga avgångar i Blekinge skärgård. I Karlskrona tar du dig ut i Östra skärgården, till storöarna och längs med ån till Nättraby. Från Karlshamn tar du dig till Kastellet och längre österut ligger Tärnö och Tjärö. Hanö i väst når du med båt från Nogersunds hamn.

Fler turer till Säljö
Du som är intresserad av att ta en tur till Säljö i Karlskrona skärgård ska ta en titt i sommarens tidtabell. Vi har utökat med fler turer under perioden 23 juni - 10 augusti. Du reser med skärgårdsbåtarna Wittus och Gåsefjärden. 

Högsäsongen förlängs med Gåsefjärden
I sommar är högsäsongen längre med skärgårsbåten Gåsefjärden. Från den 23 juni - 10 augusti har du fyra dagliga turer att välja mellan. Under denna period trafikerar Gåsefjärden även Säljö. 

Tidtabeller och mer information hittar du här.

Evenemangstrafik i sommar

Res med oss till sommarens olika evenemang runt om i Blekinge. All extrainsatt trafik hittar du som vanligt i Reseplaneraren.

Här kan du läsa mer! 

2014-05-26 02:55
Håll utkik efter vårt Crew i sommar. Vi finns på plats där det händer, på stadsfestivalen, badstranden, marknaden och på stan för att påminna och berätta om kollektivtrafiken i Blekinge. Vi ses!

Är du nyfiken på vart vi är på väg nu? Kika här!

2014-03-31 11:55
Nu finns det en biljettautomat på Blekinge Tekniska Högskola i Karlskrona. Du hittar den vid restaurangen.

Crew på plats
Undrar du hur biljettautomaten fungerar eller vill du bara säga hej? Då ska du bege dig till BTH i Karlskrona den 4 april kl. 10.00 - 15.00. Vårt Crew finns på plats vid biljettautomaten och svarar på dina frågor!

2013-10-23 09:00
Från och med vårterminen 2014, med start den 20 januari blir det billigare att resa som student med Blekingetrafiken. Som student får du 20 procent rabatt på priset vid köp av Resekort period 2 zoner, 4 zoner och 8 zoner (län).

Rabatten gäller studenter som studerar minst 75 procent på universitet, högskola, vuxenutbildning eller annan eftergymnasial utbildning som är studiemedelsberättigad.

Studenter får 20 procent rabatt på priserna på Resekort period 2, 4 och 8 zoner (län), se prisexemplet nedan:

Resekort period student 30 dagar Pris VT 2014
2 zoner 510 kr
4 zoner 670 kr
5-8 zoner 780 kr
 

Köp och ladda

Resekortet period student köper du hos våra försäljningsställen från och med den 15 januari och i webshopen från och med den 20 januari 2014. När perioden är slut återladdar du enkelt kortet i en av våra biljettautomater eller i webshopen.

 Läs mer!

 

2013-12-14 08:27
Nu är tågtrafiken tillbaka mellan Emmaboda och Karlskrona. Det är tre Krösatåg som trafikerar sträckan och varje tåg har fått ett alldeles eget namn: Rosenbom, Alice Tegnér och Harry Martinson. Läs mer om Krösatågen här.

Bättre resmöjligheter

Med Krösatåg kan du resa mellan Karlskrona - Bergåsa - Holmsjö - Vissefjärda  - Emmaboda alla dagar i veckan. Måndag - fredag trafikeras sträckan med sexton (16) turer i vardera riktningen med anslutningar främst mot Öresundstågen västerut mot Växjö. Lördagar och söndagar trafikeras sträckan med elva (11) turer i vardera riktningen. Detta ger utökade pendlingsmöjligheter i hela sydöstra regionen.

Aktuella tider i Reseplaneraren

Du hittar alltid aktuella tider i Reseplaneraren. Den finns även att ladda ner som app till din iPhone och Android. Vill du hellre ladda ner din tidtabell gör du det här.

Tidtabellerna finns också att hämta hos våra försäljningsställen på stationerna.

Köp din biljett som vanligt

Biljett till Krösatågen köper du innan avgång i någon av våra biljettautomater, hos våra försäljningsställen eller förboka via tjänsten Boka Resa. Läs mer. 

Om Krösatågen

Krösatågen är ett samarbete mellan länstrafikbolagen i Jönköping, Kalmar, Halland, Kronoberg, Skåne och Blekinge. Från söndagen den 15 december kommer Krösatågen att trafikera Emmabodabanan mellan Karlskrona och Emmaboda med stopp i Bergåsa, Holmsjö och Vissefjärda. Blekingetrafiken hyr tre ombyggda Krösatåg av Transitio. Ombyggnationen av tågen har skett i Motala av Motala Train. Två av tågen levereras i december och ett i januari. Veolia Transport bemannar tågen med lokförare och tågvärdar. 

 

2013-12-16 10:00
Om du är nyfiken på livet som kollektivtrafikresenär ska du passa på att läsa detta.

Våra Upptäcktsresande berättar om sin upplevelse här!

2013-10-09 07:43
Om ditt Resekort har röda siffror på baksidan istället för svarta är det dags att byta till ett nytt kort.
2013-10-23 11:22
Från och med den 15 december reser barn/skolungdom för samma pris oavsett tid på dygnet. Dessutom kan du resa på Resekortet period även i nattbusstrafiken. Resekortet period län behåller sitt nuvarande pris. Övriga biljetter och Resekort höjs marginellt.

Enklare att åka nattbuss

Nattaxan inom busstrafiken slopas från och med den 15 december. Det betyder att barn/skolungdomar mellan 7 och 20 år reser för samma pris dagtid som nattetid. Justeringen kommer att innebära att samma pris gäller dygnet runt, i all trafik. En nyhet är också att det blir möjligt att resa med både Resekortet reskassa och Resekortet period på natten.

Priset för Resekortet period län höjs inte

Resekortet period är förmånligt för dig som reser ofta med buss och Öresundståg. Resekortet period 8 zoner (län), som gäller all trafik i hela Blekinge, behåller sitt nuvarande pris även efter den 15 december. För övriga Resekort period blir det enbart en höjning med i genomsnitt 1 procent, se prisexempel nedan:

30 dagar Nuvarande pris Nytt pris 15 december
1 zon 410 kr 415 kr
2 zon 630 kr 635 kr
3-4 zoner 830 kr 840 kr
5-8 zoner (län) 975 kr 975 kr

Prishöjning på kontantbiljetter och rabattbiljetter

Priset för zon 1 har legat på samma nivå fem år i rad. Från och med den 15 december justeras priset från 20 kr till 22 kr för vuxen i första zonen. I efterföljande zoner höjs priset 1 kr per zon.

Priserna för övriga biljetter i vår trafik påverkas av att kontantbiljetterna höjs. Exempelvis i färdtjänsten och för färdtjänstresenärer i kollektivtrafiken, där priset inte har ändrats sedan 2005.

Samtliga nya priser kommer att vara uppdaterade i Reseplaneraren den 15 december. Reseplaneraren finns här på hemsidan, samt som app för iPhone och Android.

2013-10-10 03:35
Miljövänligare busstrafik, elhybrider i stadstrafiken, dubbeldäckare och ökad tillgänglighet. Det är några av resultaten från den nya bussupphandling som börjar gälla i augusti 2014. Klart står även att Bergkvarabuss fortsätter köra busstrafiken i Blekinge.

Miljövänlig trafik och ökad kapacitet

Från augusti 2014 kommer all busstrafik i Blekinge köras med fossilfritt bränsle (RME). Stadstrafiken kommer dessutom få 21 helt nya elhybridbussar som tyst och emissionsfritt kör igång från hållplatsen via en elmotor. Först i högre hastighet kopplas dieselmotorn (med RME som bränsle) igång på elhybridbussarna. Det nya avtalet innebär även att de flesta bussar i Blekinge får en ökad kapacitet med fler sittplatser ombord.

Kustbussen blir dubbeldäckare

Kustbusstrafiken kommer från augusti 2014 att köras med tolv nya dubbeldäckare. Genom att bottenvåningen har ett lågt och plant golv, med lågt insteg som är anpassat för personer med rörelsehinder, ökar tillgängligheten ombord och det blir möjligt att gå ombord med rollator/rullstol. Även komforten ökar i bussen som har både toalett och WiFi ombord.

10 års avtal

Det nya avtalet som börjar gälla i augusti 2014 sträcker sig fram till augusti 2024 och innebär att Bergkvarabuss fortsätter trafikera alla fyra områden i Blekinge. Den totala kontraktsumman för den linjelagda busstrafiken (ex. skoltrafiken) är 188,7 mnkr/år, ett resultat som är i linje med förhoppningarna, t.o m något under beräkningarna.

Läs mer om bussupphandlingen här.

2013-09-30 08:00
Vill du förköpa, boka plats eller köpa tur- och returbiljett till din tågresa? Använd tjänsten Boka resa som du nu hittar via www.oresundstag.se

Boka Resa

Från den 30 september flyttar tjänsten Boka Resa till www.oresundstag.se. Tjänsten fungerar precis som vanligt och du kan förköpa tur- och returbiljett till tåget samt boka plats.

Till Boka Resa

2013-06-24 10:00
Dags att ladda ditt Resekort med en ny period eller reskassa? Passa på när du ändå har vägarna förbi affären! Nu hittar du även våra biljettautomater på Maxi i Ronneby, Willys i Karlshamn och på Citygross samt Amiralen Köpcentrum i Karlskrona.

Här finns biljettautomaterna

På Citygross hittar du biljettautomaten i entrén inne i butiken och på Amiralen Köpcentrum finns biljettautomaten innanför dörrarna i entrén mot busshållplatsen. I Karlshamn finns biljettautomaten i Willys entré i Flaggenhuset. På Maxi i Ronneby finns biljettautomaten inne till höger i entrén.

Det finns även biljettautomater på samtliga stationer och Resecentrum i Blekinge, samt på Centrumhållplatsen i Karlskrona och vid busshållplatsen på Bergåsa station.

Alltid 30 kr billigare

Att ladda Resekortet i biljettautomaten och i webshopen är alltid 30 kr billigare än ombord på bussen eller hos våra försäljningsställen.

2013-02-20 03:48
Nu kan du se ditt nya saldo direkt efter genomförd laddning i webshopen. Du kan även se hur många väntande period du har, eller om ditt kort är laddat med reskassa för vuxen eller barn. Glöm inte att du fortfarande måste aktivera din laddning innan den börjar gälla!
2013-02-14 02:00
I Blekinges kollektivtrafik är åtta av tio bussar tillgängliga för resenärer med funktionshinder, ett resultat som placerar Blekinge på första plats i landet.

83 procent av bussarna i Blekinges kollektivtrafik är tillgängliga visar Handisams uppföljning av funktionshinderpolitiken 2012.

Läs hela pressmeddelandet här!

2013-01-16 12:04
Från den 21 januari stannar linje 6 oftare vid hållplats ABB Verkö. Ladda ner vår app för iPhone eller Android och få de nya tiderna direkt i handen.
Du kan också skriva ut en tidtabell i PDF eller söka din resa  i Reseplaneraren.