Reseplaneraren

Avancerad sökning

Nyheter

2014-04-10 07:00
Precis som förra året kan du resa fritt med buss och tåg inom Blekinge till/från Bergåsa den 12 maj mellan kl. 15-22. Visa bara upp din nummerlapp på bussen eller tåget.

Aktuella tider hittar du som vanligt i Reseplaneraren. Smidigt och enkelt!

2014-03-31 11:55
Nu finns det en biljettautomat på Blekinge Tekniska Högskola i Karlskrona. Du hittar den vid restaurangen.

Crew på plats
Undrar du hur biljettautomaten fungerar eller vill du bara säga hej? Då ska du bege dig till BTH i Karlskrona den 4 april kl. 10.00 - 15.00. Vårt Crew finns på plats vid biljettautomaten och svarar på dina frågor!

2013-10-23 09:00
Från och med vårterminen 2014, med start den 20 januari blir det billigare att resa som student med Blekingetrafiken. Som student får du 20 procent rabatt på priset vid köp av Resekort period 2 zoner, 4 zoner och 8 zoner (län).

Rabatten gäller studenter som studerar minst 75 procent på universitet, högskola, vuxenutbildning eller annan eftergymnasial utbildning som är studiemedelsberättigad.

Studenter får 20 procent rabatt på priserna på Resekort period 2, 4 och 8 zoner (län), se prisexemplet nedan:

Resekort period student 30 dagar Pris VT 2014
2 zoner 510 kr
4 zoner 670 kr
5-8 zoner 780 kr
 

Köp och ladda

Resekortet period student köper du hos våra försäljningsställen från och med den 15 januari och i webshopen från och med den 20 januari 2014. När perioden är slut återladdar du enkelt kortet i en av våra biljettautomater eller i webshopen.

 Läs mer!

 

2013-12-14 08:27
Nu är tågtrafiken tillbaka mellan Emmaboda och Karlskrona. Det är tre Krösatåg som trafikerar sträckan och varje tåg har fått ett alldeles eget namn: Rosenbom, Alice Tegnér och Harry Martinson. Läs mer om Krösatågen här.

Bättre resmöjligheter

Med Krösatåg kan du resa mellan Karlskrona - Bergåsa - Holmsjö - Vissefjärda  - Emmaboda alla dagar i veckan. Måndag - fredag trafikeras sträckan med sexton (16) turer i vardera riktningen med anslutningar främst mot Öresundstågen västerut mot Växjö. Lördagar och söndagar trafikeras sträckan med elva (11) turer i vardera riktningen. Detta ger utökade pendlingsmöjligheter i hela sydöstra regionen.

Aktuella tider i Reseplaneraren

Du hittar alltid aktuella tider i Reseplaneraren. Den finns även att ladda ner som app till din iPhone och Android. Vill du hellre ladda ner din tidtabell gör du det här.

Tidtabellerna finns också att hämta hos våra försäljningsställen på stationerna.

Köp din biljett som vanligt

Biljett till Krösatågen köper du innan avgång i någon av våra biljettautomater, hos våra försäljningsställen eller förboka via tjänsten Boka Resa. Läs mer. 

Om Krösatågen

Krösatågen är ett samarbete mellan länstrafikbolagen i Jönköping, Kalmar, Halland, Kronoberg, Skåne och Blekinge. Från söndagen den 15 december kommer Krösatågen att trafikera Emmabodabanan mellan Karlskrona och Emmaboda med stopp i Bergåsa, Holmsjö och Vissefjärda. Blekingetrafiken hyr tre ombyggda Krösatåg av Transitio. Ombyggnationen av tågen har skett i Motala av Motala Train. Två av tågen levereras i december och ett i januari. Veolia Transport bemannar tågen med lokförare och tågvärdar. 

 

2013-12-16 10:00
Om du är nyfiken på livet som kollektivtrafikresenär ska du passa på att läsa detta.

Våra Upptäcktsresande berättar om sin upplevelse här!

2013-10-09 07:43
Om ditt Resekort har röda siffror på baksidan istället för svarta är det dags att byta till ett nytt kort.
2013-10-23 11:22
Från och med den 15 december reser barn/skolungdom för samma pris oavsett tid på dygnet. Dessutom kan du resa på Resekortet period även i nattbusstrafiken. Resekortet period län behåller sitt nuvarande pris. Övriga biljetter och Resekort höjs marginellt.

Enklare att åka nattbuss

Nattaxan inom busstrafiken slopas från och med den 15 december. Det betyder att barn/skolungdomar mellan 7 och 20 år reser för samma pris dagtid som nattetid. Justeringen kommer att innebära att samma pris gäller dygnet runt, i all trafik. En nyhet är också att det blir möjligt att resa med både Resekortet reskassa och Resekortet period på natten.

Priset för Resekortet period län höjs inte

Resekortet period är förmånligt för dig som reser ofta med buss och Öresundståg. Resekortet period 8 zoner (län), som gäller all trafik i hela Blekinge, behåller sitt nuvarande pris även efter den 15 december. För övriga Resekort period blir det enbart en höjning med i genomsnitt 1 procent, se prisexempel nedan:

30 dagar Nuvarande pris Nytt pris 15 december
1 zon 410 kr 415 kr
2 zon 630 kr 635 kr
3-4 zoner 830 kr 840 kr
5-8 zoner (län) 975 kr 975 kr

Prishöjning på kontantbiljetter och rabattbiljetter

Priset för zon 1 har legat på samma nivå fem år i rad. Från och med den 15 december justeras priset från 20 kr till 22 kr för vuxen i första zonen. I efterföljande zoner höjs priset 1 kr per zon.

Priserna för övriga biljetter i vår trafik påverkas av att kontantbiljetterna höjs. Exempelvis i färdtjänsten och för färdtjänstresenärer i kollektivtrafiken, där priset inte har ändrats sedan 2005.

Samtliga nya priser kommer att vara uppdaterade i Reseplaneraren den 15 december. Reseplaneraren finns här på hemsidan, samt som app för iPhone och Android.

2013-10-10 03:35
Miljövänligare busstrafik, elhybrider i stadstrafiken, dubbeldäckare och ökad tillgänglighet. Det är några av resultaten från den nya bussupphandling som börjar gälla i augusti 2014. Klart står även att Bergkvarabuss fortsätter köra busstrafiken i Blekinge.

Miljövänlig trafik och ökad kapacitet

Från augusti 2014 kommer all busstrafik i Blekinge köras med fossilfritt bränsle (RME). Stadstrafiken kommer dessutom få 21 helt nya elhybridbussar som tyst och emissionsfritt kör igång från hållplatsen via en elmotor. Först i högre hastighet kopplas dieselmotorn (med RME som bränsle) igång på elhybridbussarna. Det nya avtalet innebär även att de flesta bussar i Blekinge får en ökad kapacitet med fler sittplatser ombord.

Kustbussen blir dubbeldäckare

Kustbusstrafiken kommer från augusti 2014 att köras med tolv nya dubbeldäckare. Genom att bottenvåningen har ett lågt och plant golv, med lågt insteg som är anpassat för personer med rörelsehinder, ökar tillgängligheten ombord och det blir möjligt att gå ombord med rollator/rullstol. Även komforten ökar i bussen som har både toalett och WiFi ombord.

10 års avtal

Det nya avtalet som börjar gälla i augusti 2014 sträcker sig fram till augusti 2024 och innebär att Bergkvarabuss fortsätter trafikera alla fyra områden i Blekinge. Den totala kontraktsumman för den linjelagda busstrafiken (ex. skoltrafiken) är 188,7 mnkr/år, ett resultat som är i linje med förhoppningarna, t.o m något under beräkningarna.

Läs mer om bussupphandlingen här.

2013-09-30 08:00
Vill du förköpa, boka plats eller köpa tur- och returbiljett till din tågresa? Använd tjänsten Boka resa som du nu hittar via www.oresundstag.se

Boka Resa

Från den 30 september flyttar tjänsten Boka Resa till www.oresundstag.se. Tjänsten fungerar precis som vanligt och du kan förköpa tur- och returbiljett till tåget samt boka plats.

Till Boka Resa

2013-08-16 10:18
I samband med tidtabellskiftet förbättras trafiken till och från Köpenhamns flygplats. Måndag till fredag kan du vara på plats på flygplatsen redan kl 06.53 - och på väg hem igen kan du ta Öresundståget kl 22.06.

Bussanslutning till/från Öresundståg i Kristianstad

Genom bussanslutning till /från Öresundståg i Kristianstad utökas nu resmöjligheterna mellan Blekinge och Köpenhamn flygplats.

Tidig morgontur till Köpenhamns flygplats
För dig som vill resa tidigt finns en ny busstur som avgår kl. 03.20 från Karlskrona C. Bussen kör via Bergåsa, Ronneby, Karlshamn och Sölvesborg innan den anländer till Kristianstad där den är anpassad för byte till Öresundståg kl 05.15. Du är framme vid Köpenhamns flygplats kl. 06.53.

Kvällstur från Köpenhamns flygplats
Även på tillbakavägen har resmöjligheterna utökats. Från Köpenhamns flygplats kan du nu ta Öresundståg med avgångstid kl. 22.06, när tåget anländer till Kristianstad byter du till den nyinsatta bussturen och är framme i Karlskrona C kl. 01.36.

Köp biljett innan du går ombord
För att underlätta ombordstigning på bussen ska biljett köpas för hela resan i någon av Blekingetrafikens biljettautomater (eller i Skånetrafikens biljettautomater på Köpenhamns flygplats innan avgång). Läs mer om våra biljettautomater.

Tidtabell
Sök din resa i Reseplaneraren eller spana in tidtabellen.

2013-06-24 10:00
Dags att ladda ditt Resekort med en ny period eller reskassa? Passa på när du ändå har vägarna förbi affären! Nu hittar du även våra biljettautomater på Maxi i Ronneby, Willys i Karlshamn och på Citygross samt Amiralen Köpcentrum i Karlskrona.

Här finns biljettautomaterna

På Citygross hittar du biljettautomaten i entrén inne i butiken och på Amiralen Köpcentrum finns biljettautomaten innanför dörrarna i entrén mot busshållplatsen. I Karlshamn finns biljettautomaten i Willys entré i Flaggenhuset. På Maxi i Ronneby finns biljettautomaten inne till höger i entrén.

Det finns även biljettautomater på samtliga stationer och Resecentrum i Blekinge, samt på Centrumhållplatsen i Karlskrona och vid busshållplatsen på Bergåsa station.

Alltid 30 kr billigare

Att ladda Resekortet i biljettautomaten och i webshopen är alltid 30 kr billigare än ombord på bussen eller hos våra försäljningsställen.

2013-02-20 03:48
Nu kan du se ditt nya saldo direkt efter genomförd laddning i webshopen. Du kan även se hur många väntande period du har, eller om ditt kort är laddat med reskassa för vuxen eller barn. Glöm inte att du fortfarande måste aktivera din laddning innan den börjar gälla!
2013-02-14 02:00
I Blekinges kollektivtrafik är åtta av tio bussar tillgängliga för resenärer med funktionshinder, ett resultat som placerar Blekinge på första plats i landet.

83 procent av bussarna i Blekinges kollektivtrafik är tillgängliga visar Handisams uppföljning av funktionshinderpolitiken 2012.

Läs hela pressmeddelandet här!

2013-01-16 12:04
Från den 21 januari stannar linje 6 oftare vid hållplats ABB Verkö. Ladda ner vår app för iPhone eller Android och få de nya tiderna direkt i handen.
Du kan också skriva ut en tidtabell i PDF eller söka din resa  i Reseplaneraren.