Båt

Våra skärgårdsbåtar hittar du på flera ställen i Blekinges underbara skärgård. Varmt välkommen ombord. 

Den 30 juni var det premiär för Karlskronas nya skärgårdstrafik, Hop-on Hop-off. Njut av glittrande hav, ta dig mellan sevärdheter och inspireras av guidningen ombord.

 Karta Karlskrona skärgård

Mer information

Kustlinjen har slutat köra för den här sommaren. 

Kustlinjen var vår nya skärgårdslinje 2018 där du kunde åka en fantastisk tur på havet från Karlskrona i öst, via Ronneby till Karlshamn i väst.

Karta Kustlinjen

Båtarna

Från Karlskrona reser du med M/F Flaggskär och från Karlshamn med M/F Tuva. I Ronneby byter du båt om du vill ta dig vidare. Exempelvis om du kommer med M/F Tuva från Karlshamn, byter du till M/F Flaggskär som tar dig vidare in till Karlskrona.

  M/F Flaggskär: Karlskrona - Hasslö - Ronnebyhamn
Resan mellan Karlskrona och Ronneby tar ca 1 timme och 25 min. Det finns ingen servering ombord men ta gärna med fikakorgen.
     
Tuva   M/F Tuva: Karlshamn - Tjärö - Ronnebyhamn
Resan mellan Karlshamn och Ronneby tar ca 2 timmar och 20 min. Det finns enklare servering ombord.
     
astrid   M/F Astrid: Ronnebyhamn - Ronneby skärgård
     

Mer information

Res med oss till Utklippan! Onsdag, fredag och söndag mellan den 1 juli och 19 augusti kommer vi att trafikera Utklippan i Karlskrona skärgård. Skärgårdslinjen avgår från vår brygga i Handelshamnen vid Aspöfärjan. Tänk på att boka biljett på Nortic.se.

 

utklippan

 

 

Tidtabell

Utklippan.pdf < 0.1 MB

Båten

Linjen trafikeras av M/F Sjöbussen. Ombord finns det plats för 12 sittande passagerare. 

sjötaxi

Bild: Tommy Olsson, karlskronasjotaxi.se


Biljetter och priser

För att säkerställa plats ombord rekommenderas förbokning och biljettköp via Nortic. Tänk på att köpa både utresa och hemresa vid samma tillfälle så du är säker på att få en plats.

I mån av plats kommer det även vara möjligt att köpa biljett ombord i samband med avgång.

Priset för en tur/retur-biljett vuxen är 240 kr och 120 kr för barn/ungdom (7-19 år).

Sommarkort och Sommarkort skolungdom samt övriga periodkort län gäller om det finns platser kvar ombord, men inte vid förhandsbokning.

Mer information

I Karlskrona skärgård kör vi året runt till Östra skärgården med M/F Ungskär. Under sommarsäsongen utökas trafiken med dagliga turer till bland annat Kungsholmen, Aspö och Nättraby.

Sturköpendeln

Sturköpendeln, M/F Flaggskär, körs året runt och under sommaren utökas trafiken bland annat med turer på lördagar och söndagar. De flesta turer utgår från Fisktorget men Sturköpendeln utgår från Handelshamnen.

Hasslöpendeln

Hasslöpendeln är en ny båtlinje mellan Horns brygga på Hasslö och Handelshamnen på Trossö. Pendlingslinjen har premiär den 22 augusti 2018 och kör sedan året runt under morgon och eftermiddag - perfekt för dig som bor på Hasslö och arbetar eller studerar i stan.

Skärgårdstrafiken i Karlskrona

 

Nedan hittar du aktuella och kommande tidtabeller.


Vad kostar det?

Skärgårdsbåtar

Mer information

M/F Astrid har slutat köra för den här sommaren.

I sommar har du kunnat åka från bryggan vid Resecentrum och färdas längs Ronnebyån. Vid Ronneby Brunn gjorde båten ett stopp och du kunde välja att upptäcka den vackra parken eller fortsätta ut i Ronnebys skärgård till Aspan, Karön, Ekenäs och Harön. Från Ronneby hamn kunde du resa vidare till Karlshamn eller Karlskrona med Kustlinjen på helgerna.

Karta Ronneby skärgård

 

Bryggan vid resecentrum finns straxt nordväst om Ronneby Resecentrum/Järnvägsstationen vid gångbron över ån. Bryggan vid Ronneby Brunn ligger nedanför Ronneby Brunn hotell, vid bron över till Blekinge Convention Center och Soft Center.


 

 

 

Skärgårdsbåtar

Mer information

Skärgårdstrafiken i Karlshamn är uppdelad efter hög- och lågsäsong. Under vår och höst kör vi helgtrafik från Matvik med M/F Anemon. Under sommaren utökas trafiken med flera turer och destinationer. Båtarna utgår från skärgårdsterminalen i hamnen. Du köper din biljett ombord på båten och betalar med swish, kontanter eller bankkort.

Karta Karlshamn skärgård

Nedan hittar du aktuella och kommande tidtabeller.

 

Vad kostar det?

Skärgårdsbåtar

Mer information

Hoppa på M/F Vitaskär från fiskeläget Nogersund, köp din biljett ombord och 25 minuter senare befinner du dig på sköna Hanö. Till Hanö kör vi skärgårdstrafik året runt.

Karta Sölvesborg-Hanö

Nedan hittar du aktuella och kommande tidtabeller.

Tidtabell

Tidtabell

Vad kostar det?

Skärgårdsbåtar

Mer information