Nyheter och pressmeddelanden

Håll dig uppdaterad. Här samlar vi det mesta som händer i vår verksamhet, såsom nyheter och pressmeddelanden.

2019-11-21  |  Nyhet

Blekingetrafiken förlänger gamla biljettsystemet

Blekingetrafiken förlänger köp av biljetter i det gamla biljettsystemet till den 1 mars 2020. Från den 15 december 2019 gäller de nya biljetterna och rabatterna även i det gamla biljettsystemet.

Nya biljetter och rabatter

Det nya biljettsystemet är byggt på nya rabatter och biljetter som gör resandet billigare för barn, studenter och seniorer från 65 år. I mars lanserade vi en ny app med de nya biljetterna och rabatterna, och från den 15 december kommer de nya biljetterna och rabatterna att införas i det gamla biljettsystemet.

Från den 15 december finns följande biljetter i både det nya och gamla biljettsystemet:

  • Enkelbiljett
  • 24-timmarsbiljett
  • 3-dagarsbiljett
  • 30-dagarsbiljett
  • 365-dagarsbiljett

Det innebär att produkter såsom Flex 20 dagar, Fritidskort och Duo/familj inte kan laddas efter den 15 december. Om du har perioder kvar på ditt Resekort så kan du resa upp dem fram till den 1 mars 2020. De två apparna Reseplaneraren och Snabbiljetten stängs den 15 december. Samtidigt försvinner reskassans rabatt på 10 %. Läs mer i nyheten "Nya biljetter, rabatter och priser från 15 december".

Resekortet reskassa

Du kan även efter den 15 december ladda din reskassa samt köpa biljetter med reskassa i Blekinge, samt till och från Kalmar och Kronoberg. Läs även mer i frågan "Fungerar reskassa för Skåne/Danmark?".

Observera att rabatten på 10 % försvinner från den 15 december – i stället får resenärer som tillhör en rabattkategori sin individuella rabatt (25–40 %). Dock går det inte att köpa biljetter med rabatten Tillsammans i det gamla systemet.

På Skånetrafikens busslinjer 561 och 562, som trafikerar Blekinge, går det inte att använda, köpa eller ladda reskassa. Du kan dock resa med din period eller köpa enkelbiljett ombord med betalkort.

Resekortet period

Resekortet period 30 dagar och Resekortet 365 dagar kommer att fortsätta fungera som vanligt för resor inom Blekinge samt till och från Skåne, Kalmar och Kronoberg fram till den 1 mars 2020. Tänk på att du även behöver kvitto tillsammans med ditt Resekort period om du reser till Skåne, Kalmar eller Kronobergs län. I biljettautomaten kan du skriva ut inspektionskvitto.

Du som inte tillhör en rabattkategori fortsätter att ladda och resa som vanligt med ditt befintliga Resekort. Om du tillhör en rabattkategori och vill ha din period på ett kort så behöver du besöka ett ombud för att få din rabatt.