Var god acceptera Marknadsföring-cookies för att använda Google Translate.
Laddar Google Translate...
Något gick fel, testa att ladda om sidan.
Blekingetrafikens vita logotyp mot röd bakgrundsfärg.

Gratis kollektivtrafik för seniorer under vissa tider

Blekingetrafikens vita logotyp mot röd bakgrundsfärg.
Senast uppdaterad: 2024-03-18 klockan 11.30

Under februari kommer Karlskronas seniorer som är 70 år eller äldre kunna börja åka gratis med kollektivtrafiken inom kommunen, under vissa tider på dygnet. Karlskrona kommun är först ut i Blekinge med att erbjuda sina seniora kommuninvånare detta.

Gratis resa gäller för seniorer som får hemskickat ett resekort från Blekingetrafiken som är laddat med seniorbiljetten. De första resekorten skickas ut i början av februari. Erbjudandet gäller seniorer som är 70 år eller äldre och folkbokförda i Karlskrona kommun.

- För Karlskrona kommun är det viktigt att du som senior har möjlighet att ta del av de aktiviteter som erbjuds i kommunen och därför har vi tagit beslut om detta erbjudande, säger kommunstyrelsens ordförande Sandra Bizzozero.

Satsningen på gratis kollektivtrafik för alla som är 70 år och äldre i Karlskrona gäller både på bussar, tåg och pendelbåtar inom Karlskrona kommun.

- Vi är glada för det här initiativet som Karlskrona kommun har tagit att erbjuda seniorer fritt resande. Att resa kollektivt är ett hållbart sätt att resa, inte minst ur ett socialt perspektiv. Det öppnar upp för ökad livskvalité och en levande kommun, säger Rasmus Månsson Marknad- och försäljningschef på Blekingetrafiken.

Erbjudandet är utformat så att det gäller under dagar och tider då det brukar vara färre som reser med kollektivtrafiken. Eftersom seniorbiljetten är personlig får den inte överlåtas till någon annan.

Seniorbiljetten gäller följande dagar och tider

  • Måndag till fredag mellan klockan 09.00–15.00 och klockan 18.00–04.00.
  • Lördag, söndag och röd dag, gratis hela dygnet.

Mer information om hur resekortet fungerar skickas ut tillsammans med resekortet.

Läs våra frågor och svar för seniorer eller läs pressmeddelandet från Karlskrona Kommun.

Publicerad: 2022-02-17 klockan 14.24