Var god acceptera Marknadsföring-cookies för att använda Google Translate.
Laddar Google Translate...
Något gick fel, testa att ladda om sidan.
En buss passerar en hållplats med en affisch:  "Åk buss när du kan. Bil när du måste."

Nytt bussavtal

En buss passerar en hållplats med en affisch:  "Åk buss när du kan. Bil när du måste."
Senast uppdaterad: 2024-03-18 klockan 11.24  |  Pressmeddelande

Vår upphandling av linjelagd busstrafik är klar. Avtalet tilldelades Connect Bus Sandarna AB. Det betyder att ett, för Blekinge, nytt trafikföretag tar över trafiken från augusti 2024.

Om upphandlingen

Avtalet omfattar all linjelagd busstrafik i Blekinge samt skolskjutstrafik i Karlshamn, cirka 130 bussar, en avtalstid på tio år och har ett totalt värde på cirka 3 miljarder kronor. Connect Bus lämnade det ekonomiskt mest fördelaktiga anbudet.

– Det är glädjande att vi har fått in konkurrenskraftiga anbud. Busstrafiken står för hela 75 procent av alla resor som görs med Blekingetrafiken och i det nya avtalet fortsätter vi fokusera på nöjda kunder, kostnadseffektiv trafik och ökad hållbarhet säger Mona Glans, Trafikdirektör på Blekingetrafiken.

Nöjda kunder och hållbarhet

Kundens upplevelse av resan får ett ökat fokus genom årliga ombordundersökningar för upplevd nöjdhet. Resultatet av undersökningarna genererar en kvalitetsersättning till trafikföretaget.

– Vi sätter kundens upplevelse i centrum och tillsammans med trafikföretaget kommer vi aktivt arbeta för att utveckla kvaliteten och förbättra kundnöjdheten, säger Mona Glans, Trafikdirektör på Blekingetrafiken.

Renare och tystare

Det nya avtalet har en stark hållbarhetsprofil genom energieffektiv och klimatvänlig trafik som bidrar till minskad miljöpåverkan. Minst 50 procent av trafiken kommer att köras av elbussar som bidrar till att skapa en attraktivare stadsmiljö med renare luft och tystare trafik. Miljökraven utgår från Region Blekinges Trafikförsörjningsprogram samt de branschgemensamma miljökravsrekommendationerna.

Avtalsspärr löper i tio dagar fram till och med den 30 januari.

Publicerad: 2023-01-20 klockan 12.01