Var god acceptera Marknadsföring-cookies för att använda Google Translate.
Laddar Google Translate...
Något gick fel, testa att ladda om sidan.
En kvinna med solglasögon och cykelhjälm håller i en cykel.

Hyrcyklar

Hyr en cykel och ta dig vidare dit du vill! Ladda ner appen, ge dig ut på äventyr och lämna tillbaka cykeln när du är färdig.

Kom igång

Ladda ner och installera appen Donkey Republic i din smartphone. All hantering sker direkt i appen. Kom ihåg att aktivera din Bluetooth.

Hyr en cykel

Appen visar automatiskt lediga cyklar i din närhet. Välj hur många cyklar du vill hyra, skapa ett konto och fyll i din betalningsinformation. Välj om du vill lägga till stöldförsäkring. Stöldförsäkring kan inte läggas till i efterhand.

Hitta din cykel

När du trycker på ”Hyr” ger appen dig automatiskt en cykel med ett unikt nummer. Hitta din cykel i cykelstället och håll din smartphone nära låset och tryck på ”Öppna”. Ta bort kättinglåset och lägg i cykelkorgen.

Våra cyklar är röda med en tydlig skylt där det står Blekingetrafiken. För att du inte ska missa dem är de placerade i röda cykelställ och har en egen hållplats som heter ”Cykla vidare”.

Hyrcyklar finns på följande stationer

  • Karlskrona centralstation.
  • Bergåsa station.
  • Ronneby resecentrum.
  • Karlshamn resecentrum.
  • Karlshamn skärgårdsterminal.
  • Sölvesborg resecentrum.

Lämna tillbaka och lås cykeln

När du har cyklat klart lämnar du tillbaka cykeln på samma cykelhållplats som du hyrt den. Tryck på ”Avsluta hyrningen” i appen. Appen känner av att cykeln är tillbaka på rätt plats och avslutar din hyra.

Vill du stanna längs vägen är det viktigt att komma ihåg att låsa cykeln. Detta görs i appen och med hjälp av kättinglåset. 

Pris och betalning

Priset beror på hur länge du vill hyra cykeln.

Pris och betalning
Hyrlängd Pris
1 timme 25 kronor
4 timmar 75 kronor
Ett dygn 150 kronor
Två dygn 250 kronor
Tre dygn 350 kronor
+1 dygn +100 kronor

Du betalar med betalkort direkt i appen med Visa, Mastercard eller American Express.

Din hyra startar när du låser upp din cykel för första gången och avslutas när du lämnar tillbaka cykeln vid cykelhållplatsen och trycker på ”Avsluta hyrningen” i appen. Det innebär att du från start inte behöver bestämma hur länge du vill cykla.

Appen reserverar automatiskt ett belopp på ditt betalkort som motsvarar 24 timmars hyra. När du lämnar tillbaka cykeln debiteras du endast för din faktiska hyresperiod.

Teknisk support och felanmälan

För teknisk support av appen, exempelvis om funktioner eller tekniska problem, vänligen kontakta Donkey Republic eller besök Donkey Republics webbplats för mer information.

För felanmälan, exempelvis defekta lås eller skadegörelse, vänligen kontakta vår kundservice.

Sidan uppdaterad: 2024-05-31 klockan 11.15