Var god acceptera Marknadsföring-cookies för att använda Google Translate.
Laddar Google Translate...
Något gick fel, testa att ladda om sidan.
Blekingetrafikens vita logotyp mot röd bakgrundsfärg.

Resa med Närtrafiken

Blekingetrafikens vita logotyp mot röd bakgrundsfärg.
Senast uppdaterad: 2024-04-16 klockan 11.56  |  Arkiverad

Från den 19 juni byter Öppen närtrafik namn till Närtrafik. Den största nyheten är att målpunkterna ändras och du kan resa med din periodbiljett.

Närtrafiken är en förlängning av den allmänna kollektivtrafiken för dig som bor på landsbygden, långt ifrån en hållplats eller saknar allmän kollektivtrafik. Idag görs cirka 20 resor per dag och de flesta resor är kortare än 15 kilometer. 

Ändringarna som börjar gälla den 19 juni har att göra med att vi vill möta den ökade efterfrågan på Närtrafik och det här gör att vi kan göra fler resor. 

Nya målpunkter

Från den 19 juni blir målpunkterna färre men de är å andra sidan centrala hållplatser som har stort utbud av kollektivtrafik. Syftet med din resa med Närtrafiken är att du ska använda den för första eller sista sträckan på din resa – däremellan ska du resa med den linjelagda kollektivtrafiken som finns vid dessa målpunkter. 

Läs mer om vilka målpunkter vi erbjuder.

Samma priser som i allmän kollektivtrafik

När det gäller zoner och priser gäller från och med den 19 juni samma regler i Närtrafik som i den allmänna kollektivtrafiken. En nyhet blir därför att även periodbiljetter gäller och alla barn under 7 år reser gratis i vuxens sällskap. 

Läs mer om hur du beställer Närtrafik.

Publicerad: 2023-05-24 klockan 13.03